Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtleves fokhagymás-sajtos pirított kenyérkockával recept

Sajtleves fokhagymás-sajtos pirított kenyérkockával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3 ementáli tömlős sajt
    • 1 natúr tömlős sajt
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • olívaolaj
    • szerecsendió
    • fehér bors
    • 1 gerezd fokhagyma
    • zöldség alaplé
    • tejszín
    • 1-2 szelet fehér, vagy barna kenyér
    • reszelt sajt

    Elkészítése:

    Az apróra vágott hagymát kevés olívaolajon megpirítjuk, majd a tömlős sajtokat hozzákeverjük. Felöntjük zöldség alaplével, és felforraljuk. Időközben beletesszük a préselt fokhagymát is a szerecsendióval és a borssal együtt. A levest tejszínnel besűrítjük.

    A kenyeret megpirítjuk, és bedörzsöljük fokhagymával. Rátesszük a reszelt sajtot, és visszatesszük a forró sütőbe.

    Ha megsült, hagyjuk kihűlni, ezután kockázzuk fel. Tálaláskor a tányérba sajtot reszelünk, erre öntöm a forró levest, aminek a tetejére a fokhagymás kenyérkockákat helyezzük. Végén még egy kis reszelt sajttal megszórva nagyon finom levest nyerünk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá