Sajtleves fokhagymás-sajtos pirított kenyérkockával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 3 ementáli tömlős sajt
  • 1 natúr tömlős sajt
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • olívaolaj
  • szerecsendió
  • fehér bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • zöldség alaplé
  • tejszín
  • 1-2 szelet fehér, vagy barna kenyér
  • reszelt sajt

Elkészítése:

Az apróra vágott hagymát kevés olívaolajon megpirítjuk, majd a tömlős sajtokat hozzákeverjük. Felöntjük zöldség alaplével, és felforraljuk. Időközben beletesszük a préselt fokhagymát is a szerecsendióval és a borssal együtt. A levest tejszínnel besűrítjük.

A kenyeret megpirítjuk, és bedörzsöljük fokhagymával. Rátesszük a reszelt sajtot, és visszatesszük a forró sütőbe.

Ha megsült, hagyjuk kihűlni, ezután kockázzuk fel. Tálaláskor a tányérba sajtot reszelünk, erre öntöm a forró levest, aminek a tetejére a fokhagymás kenyérkockákat helyezzük. Végén még egy kis reszelt sajttal megszórva nagyon finom levest nyerünk.