Sajtkrémes gombaleves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 gomba konzerv
- 10 dkg tömlős krémsajt
- 1 közepes vöröshagyma
- 6 dl tej
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 l csirke alaplé
- 3 púpozott ek finomliszt
- 5 ek napraforgó olaj
Elkészítése:
A megpucolt, felkockázott hagymát olajon megdinszteljük.
Rátesszük a szeletelt gombát, sózzuk, ízlés szerint fűszerezzük, és puhára pároljuk.
Hozzáadjuk a sajtkrémet, és csomómentesre keverjük.
Felöntjük 3 dl tejjel, csirke alaplével, és felforraljuk.
A lisztet csomómentesre keverjük a maradék 3 dl tejjel, és besűrítjük vele a levest.
A sajtkrémes gombaleves kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 61 kcal
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 5 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 5 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.