Sajtkrémes gombaleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 gomba konzerv
  • 10 dkg tömlős krémsajt
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 6 dl tej
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 l csirke alaplé
  • 3 púpozott ek finomliszt
  • 5 ek napraforgó olaj

Elkészítése:

A megpucolt, felkockázott hagymát olajon megdinszteljük.
Rátesszük a szeletelt gombát, sózzuk, ízlés szerint fűszerezzük, és puhára pároljuk.

Hozzáadjuk a sajtkrémet, és csomómentesre keverjük.
Felöntjük 3 dl tejjel, csirke alaplével, és felforraljuk.

A lisztet csomómentesre keverjük a maradék 3 dl tejjel, és besűrítjük vele a levest.