Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtgombóc leves recept

Sajtgombóc leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 3 l víz
    • 1 kisebb vöröshagyma
    • 2 leveskocka
    • 1 kk ételízesítő
    • bors ízlés szerint
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 szál sárgarépa karikákra vágva
    • 1 szál fehérrépa
    • 1 tk zellerlevél

    Gombóchoz:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg búzadara
    • 15 dkg reszelt sajt
    • 1 ek vaj
    • 1 késhegynyi szódabikarbóna

    Elkészítése:

    A leves hozzávalóit egy lábasba tesszük, és elkezdjük főzni. Közben elkészítjük a gombócokat.

    A tojást enyhén felverjük, hozzáadjuk a vajat, a lereszelt sajtot, a szódabikarbónát és a búzadarát. Jól összekeverjük, és hagyjuk kb. 10 percet pihenni, hogy a búzadara megdagadjuk.

    Amikor már a répa megpuhult, a hagymákat kivesszük a levesből, és beletesszük a gombócokat. 5 percet főzzük, majd tálaljuk.

    Tipp:

    Amikor marad a vasárnapi húslevesből, másnap abba is készíthetünk ilyen finom gombócokat.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá