Sajtgombóc leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Sajtgombóc leves

Hozzávalók:

  • 3 l víz
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 2 leveskocka
  • 1 kk ételízesítő
  • bors ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál sárgarépa karikákra vágva
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 tk zellerlevél

Gombóchoz:

  • 2 tojás
  • 10 dkg búzadara
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 ek vaj
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna

Elkészítése:

A leves hozzávalóit egy lábasba tesszük, és elkezdjük főzni. Közben elkészítjük a gombócokat.

A tojást enyhén felverjük, hozzáadjuk a vajat, a lereszelt sajtot, a szódabikarbónát és a búzadarát. Jól összekeverjük, és hagyjuk kb. 10 percet pihenni, hogy a búzadara megdagadjuk.

Amikor már a répa megpuhult, a hagymákat kivesszük a levesből, és beletesszük a gombócokat. 5 percet főzzük, majd tálaljuk.

Tipp:

Amikor marad a vasárnapi húslevesből, másnap abba is készíthetünk ilyen finom gombócokat.