Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ribizlikrémleves recept

Ribizlikrémleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Könnyű és kellemes felvezetése lehet az ebédünknek ez a gyümölcsleves.
    Hidegen és langyosan egyaránt jól fog esni! :)

    Hozzávalók:

    • 50 dkg ribizli
    • 1-2 darab fahéj
    • pár szem szegfűszeg
    • kb 6 ek cukor
    • 2 dl tejszín
    • vaníliás cukor vagy eszencia
    • 1-2 csapott ek keményítő, annak függvényében, hogy milyen sűrűn szeretjük
    • víz

    Elkészítése:

    A vizet feltesszük a cukorral fahéjjal és a szegfűszeggel. Ha már forrni kezd hozzáadjuk a ribizli szemeket is, majd a cukrot.

    Amikor a ribizli megfőtt, levesszük és szűrőn átpasszírozzuk. Az így kapott levest visszatesszük a tűzhelyre, hozzáadjuk a vaníliás cukrot vagy eszenciát és mikor forrni kezd, hozzáadjuk a keményítővel elkevert tejszínt is, majd röviddel utána elzárjuk.

    Tejszínhabbal tálaljuk és ha szükséges még cukorral is ízesíthetjük.

    Nyáron kizárólag lehűtve ajánlom! :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá