Ribizlikrémleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Ribizlikrémleves

Könnyű és kellemes felvezetése lehet az ebédünknek ez a gyümölcsleves.
Hidegen és langyosan egyaránt jól fog esni! :)

Hozzávalók:

  • 50 dkg ribizli
  • 1-2 darab fahéj
  • pár szem szegfűszeg
  • kb 6 ek cukor
  • 2 dl tejszín
  • vaníliás cukor vagy eszencia
  • 1-2 csapott ek keményítő, annak függvényében, hogy milyen sűrűn szeretjük
  • víz

Elkészítése:

A vizet feltesszük a cukorral fahéjjal és a szegfűszeggel. Ha már forrni kezd hozzáadjuk a ribizli szemeket is, majd a cukrot.

Amikor a ribizli megfőtt, levesszük és szűrőn átpasszírozzuk. Az így kapott levest visszatesszük a tűzhelyre, hozzáadjuk a vaníliás cukrot vagy eszenciát és mikor forrni kezd, hozzáadjuk a keményítővel elkevert tejszínt is, majd röviddel utána elzárjuk.

Tejszínhabbal tálaljuk és ha szükséges még cukorral is ízesíthetjük.

Nyáron kizárólag lehűtve ajánlom! :)