Rántott leves recept

Hozzávalók:
- 3 jó púpos ek liszt
- 4 ek olaj
- 1 csapott tk fűszerpaprika
- 1 liter víz
- 1 tk házi ételízesítő
- 1 púpos kk őrölt köménymag
- 0,5 kk só
- 4 szelet kenyér
Elkészítése:
Egy kisebb fazékban a lisztet simára keverjük az olajjal, majd mérsékelt lángon világosra pirítjuk.
A tűzről lehúzva rászórjuk a paprikát, fokozatosan adagoljuk a vizet, közben csomómentesre keverjük.
Ízesítjük a fűszerekkel és sűrűsödésig főzzük.
Közben a kenyérszeleteket apró kockára vágjuk és 200 fokos sütőben pár perc alatt megpirítjuk.
A levest melegen, a kenyérkockákkal kínáljuk.
Tipp:
Van úgy, hogy összegyűlik pár szelet már nem olyan friss kenyér. Ilyenkor, ha nem bundás kenyér lesz belőle, akkor ehhez az egyszerű leveshez használom fel. Olcsó, hisz alig szükséges hozzá pár dolog.
Gyorsan meg is van, nem kell vele sok időt eltölteni a konyhában.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »