Rántott leves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Hozzávalók:
- 3 jó púpos ek liszt
- 4 ek olaj
- 1 csapott tk fűszerpaprika
- 1 liter víz
- 1 tk házi ételízesítő
- 1 púpos kk őrölt köménymag
- 0,5 kk só
- 4 szelet kenyér
Elkészítése:
Egy kisebb fazékban a lisztet simára keverjük az olajjal, majd mérsékelt lángon világosra pirítjuk.
A tűzről lehúzva rászórjuk a paprikát, fokozatosan adagoljuk a vizet, közben csomómentesre keverjük.
Ízesítjük a fűszerekkel és sűrűsödésig főzzük.
Közben a kenyérszeleteket apró kockára vágjuk és 200 fokos sütőben pár perc alatt megpirítjuk.
A levest melegen, a kenyérkockákkal kínáljuk.
Tipp:
Van úgy, hogy összegyűlik pár szelet már nem olyan friss kenyér. Ilyenkor, ha nem bundás kenyér lesz belőle, akkor ehhez az egyszerű leveshez használom fel. Olcsó, hisz alig szükséges hozzá pár dolog.
Gyorsan meg is van, nem kell vele sok időt eltölteni a konyhában.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.