Rántott leves recept

Hozzávalók:
- 3 jó púpos ek liszt
- 4 ek olaj
- 1 csapott tk fűszerpaprika
- 1 liter víz
- 1 tk házi ételízesítő
- 1 púpos kk őrölt köménymag
- 0,5 kk só
- 4 szelet kenyér
Elkészítése:
Egy kisebb fazékban a lisztet simára keverjük az olajjal, majd mérsékelt lángon világosra pirítjuk.
A tűzről lehúzva rászórjuk a paprikát, fokozatosan adagoljuk a vizet, közben csomómentesre keverjük.
Ízesítjük a fűszerekkel és sűrűsödésig főzzük.
Közben a kenyérszeleteket apró kockára vágjuk és 200 fokos sütőben pár perc alatt megpirítjuk.
A levest melegen, a kenyérkockákkal kínáljuk.
Tipp:
Van úgy, hogy összegyűlik pár szelet már nem olyan friss kenyér. Ilyenkor, ha nem bundás kenyér lesz belőle, akkor ehhez az egyszerű leveshez használom fel. Olcsó, hisz alig szükséges hozzá pár dolog.
Gyorsan meg is van, nem kell vele sok időt eltölteni a konyhában.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »