Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Savanyú szíve-nyelve leves recept

Savanyú szíve-nyelve leves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 sertésnyelv (aki szereti, tehet bele vesét is)
    • 1 sertés szív
    • 1 fej hagyma
    • 2 db répa
    • 1 petrezselyem gyökér
    • karalábé
    • 1 krumpli
    • kicsi káposzta
    • 2 babérlevél
    • só, bors, ételízesítő
    • 1 pohár tejföl
    • 1 ek liszt vagy étkezési keményítő
    • ecet vagy citromlé
    • 1 maréknyi rizs

    Elkészítése:
    A nyelvet először hideg vízben feltesszük főzni, megabáljuk kicsit. Ha már látjuk, hogy lejön a bőre, elzárjuk alatta a tűzhelyet és még melegen megpucoljuk a bőrétől. Apró kockára vágjuk. A szívet is megtisztítjuk, megmossuk alaposan, kockára vágjuk. A szívet és nyelvet felrakjuk főni, lehabozzuk. Belerakjuk a babérleveleket. Zöldségeket megtisztítjuk, daraboljuk. Ha félig megfőtt a hús, belerakjuk a zöldségeket, fűszerezzük. Vége felé hozzáadjuk a rizst és krumplit. A tejfölt elkeverjük simára a lisztel és mikor megfőtt behabarjuk. Miután elzártuk a tüzet keverünk bele ízlés szerint citromlevet vagy ecetet.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá