Savanyú szíve-nyelve leves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 sertésnyelv (aki szereti, tehet bele vesét is)
  • 1 sertés szív
  • 1 fej hagyma
  • 2 db répa
  • 1 petrezselyem gyökér
  • karalábé
  • 1 krumpli
  • kicsi káposzta
  • 2 babérlevél
  • só, bors, ételízesítő
  • 1 pohár tejföl
  • 1 ek liszt vagy étkezési keményítő
  • ecet vagy citromlé
  • 1 maréknyi rizs

Elkészítése:
A nyelvet először hideg vízben feltesszük főzni, megabáljuk kicsit. Ha már látjuk, hogy lejön a bőre, elzárjuk alatta a tűzhelyet és még melegen megpucoljuk a bőrétől. Apró kockára vágjuk. A szívet is megtisztítjuk, megmossuk alaposan, kockára vágjuk. A szívet és nyelvet felrakjuk főni, lehabozzuk. Belerakjuk a babérleveleket. Zöldségeket megtisztítjuk, daraboljuk. Ha félig megfőtt a hús, belerakjuk a zöldségeket, fűszerezzük. Vége felé hozzáadjuk a rizst és krumplit. A tejfölt elkeverjük simára a lisztel és mikor megfőtt behabarjuk. Miután elzártuk a tüzet keverünk bele ízlés szerint citromlevet vagy ecetet.