Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Raguleves recept

Raguleves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 4 ek napraforgó olaj
    • 2 teáskanál fűszerpaprika
    • 50 dkg sertéshús
    • 2 l víz
    • só ízlés szerint
    • 1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
    • 3 közepes sárgarépa
    • 1 közepes fehérrépa
    • 2 közepes paprika
    • 1 közepes paradicsom
    • 80 dkg burgonya
    • 2 dl tejföl
    • 2 csapott ek finomliszt
    • 2 teáskanál mustár

    Elkészítése:

    A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, olajon megdinszteljük, meghintjük fűszerpaprikával és rátesszük a kockára vágott húst.
    Felengedjük vízzel, ízlés szerint sózzuk, a fűszereket hozzáadjuk.

    Rövid ideig főzzük, majd beletesszük a felkarikázott répákat és a cikkekre vágott paprikát és paradicsomot. Amikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a megpucolt és felkockázott burgonyát.

    A tejfölt kikeverjük a liszttel és a mustárral, és amikor elkészült a leves, besűrűsítjük vele.
    Főtt tojáskarikákkal tálaltam.

    A raguleves kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 63 kcal
    Fehérje: 3 g
    Szénhidrát: 5 g
    Zsír: 3 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá