Raguleves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 4 ek napraforgó olaj
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 50 dkg sertéshús
  • 2 l víz
  • só ízlés szerint
  • 1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
  • 3 közepes sárgarépa
  • 1 közepes fehérrépa
  • 2 közepes paprika
  • 1 közepes paradicsom
  • 80 dkg burgonya
  • 2 dl tejföl
  • 2 csapott ek finomliszt
  • 2 teáskanál mustár

Elkészítése:

A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, olajon megdinszteljük, meghintjük fűszerpaprikával és rátesszük a kockára vágott húst.
Felengedjük vízzel, ízlés szerint sózzuk, a fűszereket hozzáadjuk.

Rövid ideig főzzük, majd beletesszük a felkarikázott répákat és a cikkekre vágott paprikát és paradicsomot. Amikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a megpucolt és felkockázott burgonyát.

A tejfölt kikeverjük a liszttel és a mustárral, és amikor elkészült a leves, besűrűsítjük vele.
Főtt tojáskarikákkal tálaltam.