Raguleves kacsazúzából gazdagon recept
Hozzávalók:
- 1 kg kacsazúza
- 2 ek étolaj, vagy zsír
- 1 db nagy vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 tk borsikafű
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 30 dkg zöldbab
- 30 dkg fejtett bab
- 50 dkg gomba
- 30 dkg zöldborsó
- 2 marék leves tészta (lúdgége, eperlevél, kiskocka…)
- 3 dl főzőtejszín
- 1 pohár tejföl
- 1 ek tárkony
- 1 tk pirospaprika
- 1 ek tárkony ecet
- ízles szerint őrölt bors
- ízlés szerint só
Elkészítése:
A kacsazúzátt megtisztítom, összekockázom.
Az olajon megdinsztelem a felaprított vöröshagymát és az áttört fokhagymát.
Rádobom a kacsazúzát megszóróm borssal, borsikafűvel, megsózom és fehéredésig pirítom.
Ezután hozzáadom a felszeletelt gombát, pár percig párolom, később mehet bele a tetszőegesen felaprított sárgarépa, fehérrépa, zöldborsó, zöldbab, fejtett bab.
10 percig fedő alatt párolom, majd felöntöm vízzel, sózom és addig főzöm, még megpuhul minden.
Amikor már majdnem kész, beleteszem a leves tésztát és puhára főzöm.
A tejfölt, tejszínt, pirospaprikát, tárkonyt és tárkony ecetet simára keverem, ha megfőtt a tészta a forró levesből rámerek egy keveset, elkeverem és vissza öntöm a levesbe, megforralom és tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

