Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pulykaaprólék-leves recept

Pulykaaprólék-leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 500 g pulyka leveshús (far – hát, szárny, szív, zúza)
    • 5 sárgarépa
    • 2 petrezselyemgyökér
    • 1 kisebb zeller
    • 1 kisebb karalábé
    • 1 nagyobb krumpli
    • 1 vöröshagyma
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • kevés só
    • néhány szem bors
    • kis csokor petrezselyem- és zellerzöld
    • 2 marék levestészta

    Elkészítése:

    A sárgarépát és a petrezselyemgyökeret megtisztítjuk, hasábokra vágjuk. A zellert és a karalábét megpucolva felszeleteljük, a krumplit meghámozzuk, a hagyma külső, barna, száraz leveleit leszedjük.

    Kevés zsiradékon pároljuk, majd megsózzuk a zöldségeket, és hozzáadjuk a feldarabolt aprólékot. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Néhány szem borsot teszünk hozzá, és a hagymát, a fokhagymát, valamint a krumplit, és az összekötött friss zöld fűszereket is beletéve fedő alatt főzzük, időnként megkeverve.

    Mikor már a húsok is megpuhultak, leszűrjük a levet. A húsleves levében 2 személyenként egy nagy marék levestésztát főzünk. Újra felforraljuk, és elkészült a leves.

    Tálaláskor mindenki vehet kedvére a főtt húsokból, a megfőtt zöldségekből, és a tésztával dúsított levesből is szedhet rá. Frissen borsot őrlünk rá, mert így jobban kiérezhető az aromája.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá