Pulykaaprólék-leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 500 g pulyka leveshús (far – hát, szárny, szív, zúza)
  • 5 sárgarépa
  • 2 petrezselyemgyökér
  • 1 kisebb zeller
  • 1 kisebb karalábé
  • 1 nagyobb krumpli
  • 1 vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • kevés só
  • néhány szem bors
  • kis csokor petrezselyem- és zellerzöld
  • 2 marék levestészta

Elkészítése:

A sárgarépát és a petrezselyemgyökeret megtisztítjuk, hasábokra vágjuk. A zellert és a karalábét megpucolva felszeleteljük, a krumplit meghámozzuk, a hagyma külső, barna, száraz leveleit leszedjük.

Kevés zsiradékon pároljuk, majd megsózzuk a zöldségeket, és hozzáadjuk a feldarabolt aprólékot. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Néhány szem borsot teszünk hozzá, és a hagymát, a fokhagymát, valamint a krumplit, és az összekötött friss zöld fűszereket is beletéve fedő alatt főzzük, időnként megkeverve.

Mikor már a húsok is megpuhultak, leszűrjük a levet. A húsleves levében 2 személyenként egy nagy marék levestésztát főzünk. Újra felforraljuk, és elkészült a leves.

Tálaláskor mindenki vehet kedvére a főtt húsokból, a megfőtt zöldségekből, és a tésztával dúsított levesből is szedhet rá. Frissen borsot őrlünk rá, mert így jobban kiérezhető az aromája.