Hozzávalók:
Elkészítése:
A sárgarépát és a petrezselyemgyökeret megtisztítjuk, hasábokra vágjuk. A zellert és a karalábét megpucolva felszeleteljük, a krumplit meghámozzuk, a hagyma külső, barna, száraz leveleit leszedjük.
Kevés zsiradékon pároljuk, majd megsózzuk a zöldségeket, és hozzáadjuk a feldarabolt aprólékot. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Néhány szem borsot teszünk hozzá, és a hagymát, a fokhagymát, valamint a krumplit, és az összekötött friss zöld fűszereket is beletéve fedő alatt főzzük, időnként megkeverve.
Mikor már a húsok is megpuhultak, leszűrjük a levet. A húsleves levében 2 személyenként egy nagy marék levestésztát főzünk. Újra felforraljuk, és elkészült a leves.
Tálaláskor mindenki vehet kedvére a főtt húsokból, a megfőtt zöldségekből, és a tésztával dúsított levesből is szedhet rá. Frissen borsot őrlünk rá, mert így jobban kiérezhető az aromája.