Pikáns sütőtökkrémleves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A leveshez:
- 1 l csirkeleves alaplé
- 50 dkg sült sütőtök
- só, bors ízlés szerint
- 0,5 közepes fej aprított vöröshagyma
- 1/2 tk friss kakukkfű
- 1 gerezd aprított fokhagyma
- 1/2 tk őrölt gyömbér
- 1/4 tk fahéj
- késhegynyi őrölt szerecsendió
- 120 ml tejszín
A tálaláshoz:
- tejszín
- ropogósra sütött bacon és kolbász
- kevés aprított petrezselyemzöld
Elkészítése:
A leves összes hozzávalóját a tejszín kivételével egy nagyobb edénybe tesszük és felöntjük kb 7 dl húsleves alaplével, majd felforraljuk. Amikor felforrt, akkor mérsékeljük alatta a lángot és kb 30 percig vagy addig főzzük, amíg a hagyma megpuhul.
Ha nagyon sűrűnek találjuk a levest a főzés alatt, akkor tovább hígíthatjuk a maradék leveslével.
Amikor a hagyma megpuhult, akkor botmixrrel pürésítjük az egészet. Felöntjük a tejszínnel és felforraljuk. Ha szükséges, akkor még utánítesítjük.
Tálaláskor tejszínt, ropogósra sütött bacon és kolbászkarikákat adunk mellé és a tetejére aprított petrezselymet szórhatunk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »










