Pikáns sütőtökkrémleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A leveshez:
- 1 l csirkeleves alaplé
- 50 dkg sült sütőtök
- só, bors ízlés szerint
- 0,5 közepes fej aprított vöröshagyma
- 1/2 tk friss kakukkfű
- 1 gerezd aprított fokhagyma
- 1/2 tk őrölt gyömbér
- 1/4 tk fahéj
- késhegynyi őrölt szerecsendió
- 120 ml tejszín
A tálaláshoz:
- tejszín
- ropogósra sütött bacon és kolbász
- kevés aprított petrezselyemzöld
Elkészítése:
A leves összes hozzávalóját a tejszín kivételével egy nagyobb edénybe tesszük és felöntjük kb 7 dl húsleves alaplével, majd felforraljuk. Amikor felforrt, akkor mérsékeljük alatta a lángot és kb 30 percig vagy addig főzzük, amíg a hagyma megpuhul.
Ha nagyon sűrűnek találjuk a levest a főzés alatt, akkor tovább hígíthatjuk a maradék leveslével.
Amikor a hagyma megpuhult, akkor botmixrrel pürésítjük az egészet. Felöntjük a tejszínnel és felforraljuk. Ha szükséges, akkor még utánítesítjük.
Tálaláskor tejszínt, ropogósra sütött bacon és kolbászkarikákat adunk mellé és a tetejére aprított petrezselymet szórhatunk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »