Pikáns sütőtökkrémleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A leveshez:
- 1 l csirkeleves alaplé
- 50 dkg sült sütőtök
- só, bors ízlés szerint
- 0,5 közepes fej aprított vöröshagyma
- 1/2 tk friss kakukkfű
- 1 gerezd aprított fokhagyma
- 1/2 tk őrölt gyömbér
- 1/4 tk fahéj
- késhegynyi őrölt szerecsendió
- 120 ml tejszín
A tálaláshoz:
- tejszín
- ropogósra sütött bacon és kolbász
- kevés aprított petrezselyemzöld
Elkészítése:
A leves összes hozzávalóját a tejszín kivételével egy nagyobb edénybe tesszük és felöntjük kb 7 dl húsleves alaplével, majd felforraljuk. Amikor felforrt, akkor mérsékeljük alatta a lángot és kb 30 percig vagy addig főzzük, amíg a hagyma megpuhul.
Ha nagyon sűrűnek találjuk a levest a főzés alatt, akkor tovább hígíthatjuk a maradék leveslével.
Amikor a hagyma megpuhult, akkor botmixrrel pürésítjük az egészet. Felöntjük a tejszínnel és felforraljuk. Ha szükséges, akkor még utánítesítjük.
Tálaláskor tejszínt, ropogósra sütött bacon és kolbászkarikákat adunk mellé és a tetejére aprított petrezselymet szórhatunk.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »