Pikáns sütőtökkrémleves recept
Galéria (3)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
A leveshez:
- 1 l csirkeleves alaplé
- 50 dkg sült sütőtök
- só, bors ízlés szerint
- 0,5 közepes fej aprított vöröshagyma
- 1/2 tk friss kakukkfű
- 1 gerezd aprított fokhagyma
- 1/2 tk őrölt gyömbér
- 1/4 tk fahéj
- késhegynyi őrölt szerecsendió
- 120 ml tejszín
A tálaláshoz:
- tejszín
- ropogósra sütött bacon és kolbász
- kevés aprított petrezselyemzöld
Elkészítése:
A leves összes hozzávalóját a tejszín kivételével egy nagyobb edénybe tesszük és felöntjük kb 7 dl húsleves alaplével, majd felforraljuk. Amikor felforrt, akkor mérsékeljük alatta a lángot és kb 30 percig vagy addig főzzük, amíg a hagyma megpuhul.
Ha nagyon sűrűnek találjuk a levest a főzés alatt, akkor tovább hígíthatjuk a maradék leveslével.
Amikor a hagyma megpuhult, akkor botmixrrel pürésítjük az egészet. Felöntjük a tejszínnel és felforraljuk. Ha szükséges, akkor még utánítesítjük.
Tálaláskor tejszínt, ropogósra sütött bacon és kolbászkarikákat adunk mellé és a tetejére aprított petrezselymet szórhatunk.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.