Pikáns sütőtökkrémleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A leveshez:
- 1 l csirkeleves alaplé
- 50 dkg sült sütőtök
- só, bors ízlés szerint
- 0,5 közepes fej aprított vöröshagyma
- 1/2 tk friss kakukkfű
- 1 gerezd aprított fokhagyma
- 1/2 tk őrölt gyömbér
- 1/4 tk fahéj
- késhegynyi őrölt szerecsendió
- 120 ml tejszín
A tálaláshoz:
- tejszín
- ropogósra sütött bacon és kolbász
- kevés aprított petrezselyemzöld
Elkészítése:
A leves összes hozzávalóját a tejszín kivételével egy nagyobb edénybe tesszük és felöntjük kb 7 dl húsleves alaplével, majd felforraljuk. Amikor felforrt, akkor mérsékeljük alatta a lángot és kb 30 percig vagy addig főzzük, amíg a hagyma megpuhul.
Ha nagyon sűrűnek találjuk a levest a főzés alatt, akkor tovább hígíthatjuk a maradék leveslével.
Amikor a hagyma megpuhult, akkor botmixrrel pürésítjük az egészet. Felöntjük a tejszínnel és felforraljuk. Ha szükséges, akkor még utánítesítjük.
Tálaláskor tejszínt, ropogósra sütött bacon és kolbászkarikákat adunk mellé és a tetejére aprított petrezselymet szórhatunk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »