Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pikáns húsgombócleves recept

Pikáns húsgombócleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 fej felkockázott hagyma
    • fél marék feldarabolt zellergumó
    • 2 marék felkarikázott sárgarépa
    • 2 marék felkarikázott fehérrépa
    • fél marék feldarabolt karalábé
    • 25-30 dkg darált hús
    • 20 dkg rizs (kifőzve kell mérni)
    • ízlés szerint só, bors, őrölt paprika, lestyán, tárkony
    • 2 dl tejföl
    • 2 evőkanál liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • kevés zsiradék

    Elkészítése:

    A zsiradékon a hagymát megdinsztelem, majd rádobom a feldarabolt zöldségféléket. Együtt párolom őket rövid ideig, sózom, majd olyan 2-2,5 liternyi vízzel felöntöm. Mikor már kicsi híján megfőtt, beledobálom az összetépett tárkonyt és lestyánt. Míg a leves fő, addig elkészítem a gombócokat.

    Először a rizst kell megfőzni. Pici zsiradékon megfuttatom a rizst. Utána a rizs mennyiségének duplája mennyiségű forró vízzel felöntöm, megsózom. Addig főzöm, míg a levét el nem főtte. Ezután letakarom és hagyom megdagadni.

    A darált húst a főtt rizzsel összekavarom. Fűszerezem a sóval, borssal és őrölt paprikával. Ütök rá egy tojást és jól eldolgozom. Utána apró gombócokat készítek és a levesbe kifőzöm. Olyan negyed óra alatt készre fő a gombócom. Ezután a tejfölből és a lisztből készült gyenge habarással behabarom a levest. Összeforralom és tálalhatom is.

    Tipp:

    A lestyán mindig bővebben, míg a tárkonyt szűkebben mérem, mert a család a lestyán ízét szereti jobban. Főzés közben a fűszereket, fűszernövényeket mindig kóstolással adagolom, soha nem dekázom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá