Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Paszternákkrémleves tejszínes petrezselyemmel recept

Paszternákkrémleves tejszínes petrezselyemmel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Leveshez:

    • 40 dkg paszternák
    • 1 vöröshagyma
    • 2,5 dl tej
    • 3 dl víz
    • őrölt bors
    • 2 babérlevél
    • 1 húsleveskocka
    • szerecsendió
    • 2 ek olívaolaj

    Tejszínes petrezselyemhez:

    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 0,5 dl tejszín
    • csipet só

    Elkészítése:

    A paszternákot és a vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.

    Egy edényben hevítsük fel az olajat, majd kezdjük el a vöröshagymát párolni. Amikor már üvegesre párolódott, adjunk hozzá 30 dkg kockára felvágott paszternákot, és pár percig kevergetve pirítsuk.

    Ezután öntsük fel a tejjel és a vízzel, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg egy csipet szerecsendióval, tegyük bele a leveskockát és a babérlevelet. Forraljuk fel, majd lassú tűzön főzzük puhára a paszternákot.

    Amikor a paszternák már teljesen megpuhult, vegyük le a tűzről, és vegyük ki a babérlevelet. Ezután botmixerrel pépesítsük a levest.

    Ameddig a leves elkészül, a maradék 10 dkg apró kockákra vágott paszternákot enyhén sós vízbe pár perc alatt főzzük puhára, majd szűrjük le, és hűtsük ki.
    Ezután 1 ek olívaolajat forrósítsunk fel, majd adjuk hozzá a teljesen kihűlt paszternákkockákat, és pirítsuk meg szép pirosra.

    A petrezselyemzöldet tegyük bele enyhén sós, forrásba lévő vízbe, és főzzük 1-2 percig. Szűrjük le, hideg vízzel öblítsük le, majd alaposan csepegtessük le. (Én kézzel kicsit kinyomkodtam belőle a felesleges vizet.)

    A teljesen lecsepegtetett petrezselyemzöldet ezután tegyük bele a turmixgépbe, öntsük hozzá a felforrósított tejszínt, és ízlés szerint sózzuk. Végül turmixoljuk pépesre. (Ha szükséges, akkor több tejszínt is önthetünk hozzá, de vigyázzunk, nehogy túl híg legyen)

    Tálaláskor a leves tetejére kanalazzuk rá a tejszínes-petrezselymet, és szórjuk meg a pirított paszternákkal.

    A paszternákkrémleves tejszínes petrezselyemmel kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 72 kcal
    Fehérje: 2 g
    Szénhidrát: 6 g
    Zsír: 4 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá