Paradicsomos krumplileves recept
Hozzávalók:
- 4-5 közepes méretű burgonya
- sűrített paradicsom (ízlés szerint)
- 1 nagy pohár tejföl
- liszt
- kevés só, bors
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk és kockára vágjuk. Odarakjuk főni annyi vízben, amilyen mennyiségű levest szeretnénk (kevés sót adhatunk hozzá). 15-20 perc alatt megfőzzük a krumplit, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és felfőzzük.
Közben elkészítjük a habarást (tejföl és kb. 3 evőkanél liszt) és óvatosan, folyamatosan kevergetve hozzáöntjük. Én személy szerint a forró levesből kanalazok először a habaráshoz, hogy felmelegedjen kicsit, majd úgy adom hozzá lassan.
Ez után még kb. 10-15 percig főzzük és ha szükséges sózzuk, borsozzuk.
Tipp:
Ezt a levest nagyon tudom ajánlani azoknak akik szeretik a jó paradicsomos és savanyú ízeket, persze édesen is lehet csinálni (én még nem próbáltam), hasonlóan mint a paradicsomlevest, cukorral.