Hozzávalók:
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk és kockára vágjuk. Odarakjuk főni annyi vízben, amilyen mennyiségű levest szeretnénk (kevés sót adhatunk hozzá). 15-20 perc alatt megfőzzük a krumplit, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és felfőzzük.
Közben elkészítjük a habarást (tejföl és kb. 3 evőkanél liszt) és óvatosan, folyamatosan kevergetve hozzáöntjük. Én személy szerint a forró levesből kanalazok először a habaráshoz, hogy felmelegedjen kicsit, majd úgy adom hozzá lassan.
Ez után még kb. 10-15 percig főzzük és ha szükséges sózzuk, borsozzuk.
Ezt a levest nagyon tudom ajánlani azoknak akik szeretik a jó paradicsomos és savanyú ízeket, persze édesen is lehet csinálni (én még nem próbáltam), hasonlóan mint a paradicsomlevest, cukorral.