Paradicsomleves túrógaluskával recept

Hozzávalók:
- 500 g 100%-os sűrített paradicsom
- 2 ek olívaolaj
- só
- bors
- ízlés szerint cukor
- 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 kisebb reszelt vöröshagyma
- 1 kisebb csokor snidling (metélőhagyma)
- 1 kk fűszerpaprika
- 1 kisebb darált kápia paprika (piros színű)
A galuskához:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 25 dkg túró
- 5 evőkanál búzadara
- 1 evőkanál vaj
- só
Elkészítése:
Olajon megfuttatjuk a reszelt vöröshagymát és a fokhagymát, fűszerpaprikával megszórjuk. Felöntjük 1 liter vízzel, és a konzerv paradicsommal elkeverjük. Sózzuk, borsozzuk, cukorral ízesítjük, 1 evőkanál citromlét is keverünk hozzá.
Ha felforr, beletesszük az aprított metélőhagymát is. Takarékon főzzük tovább.
A galuskákhoz a túrót sóval, a tojássárgájával és vajjal elkeverjük, és annyi darát teszünk hozzá, hogy félkemény tésztánk legyen. Hűtőben tartjuk 20 percig, majd evőkanállal formás galuskákat szaggatunk 1 liter forrásban lévő sós vízbe. Ha lebegnek a felszínen, még puhulásig főzzük közepes lángon, majd szűrjük le.
A paradicsomleves 20 perc alatt elkészül. A galuskát tálakba szedjük, és merjük rá a levest közvetlen tálalás előtt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »