Paradicsomleves túrógaluskával recept

Hozzávalók:
- 500 g 100%-os sűrített paradicsom
- 2 ek olívaolaj
- só
- bors
- ízlés szerint cukor
- 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 kisebb reszelt vöröshagyma
- 1 kisebb csokor snidling (metélőhagyma)
- 1 kk fűszerpaprika
- 1 kisebb darált kápia paprika (piros színű)
A galuskához:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 25 dkg túró
- 5 evőkanál búzadara
- 1 evőkanál vaj
- só
Elkészítése:
Olajon megfuttatjuk a reszelt vöröshagymát és a fokhagymát, fűszerpaprikával megszórjuk. Felöntjük 1 liter vízzel, és a konzerv paradicsommal elkeverjük. Sózzuk, borsozzuk, cukorral ízesítjük, 1 evőkanál citromlét is keverünk hozzá.
Ha felforr, beletesszük az aprított metélőhagymát is. Takarékon főzzük tovább.
A galuskákhoz a túrót sóval, a tojássárgájával és vajjal elkeverjük, és annyi darát teszünk hozzá, hogy félkemény tésztánk legyen. Hűtőben tartjuk 20 percig, majd evőkanállal formás galuskákat szaggatunk 1 liter forrásban lévő sós vízbe. Ha lebegnek a felszínen, még puhulásig főzzük közepes lángon, majd szűrjük le.
A paradicsomleves 20 perc alatt elkészül. A galuskát tálakba szedjük, és merjük rá a levest közvetlen tálalás előtt.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »