Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Paradicsomleves túrógaluskával recept

Paradicsomleves túrógaluskával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 500 g 100%-os sűrített paradicsom
    • 2 ek olívaolaj
    • bors
    • ízlés szerint cukor
    • 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
    • 1 kisebb reszelt vöröshagyma
    • 1 kisebb csokor snidling (metélőhagyma)
    • 1 kk fűszerpaprika
    • 1 kisebb darált kápia paprika (piros színű)

    A galuskához:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 25 dkg túró
    • 5 evőkanál búzadara
    • 1 evőkanál vaj

    Elkészítése:

    Olajon megfuttatjuk a reszelt vöröshagymát és a fokhagymát, fűszerpaprikával megszórjuk. Felöntjük 1 liter vízzel, és a konzerv paradicsommal elkeverjük. Sózzuk, borsozzuk, cukorral ízesítjük, 1 evőkanál citromlét is keverünk hozzá.

    Ha felforr, beletesszük az aprított metélőhagymát is. Takarékon főzzük tovább.

    A galuskákhoz a túrót sóval, a tojássárgájával és vajjal elkeverjük, és annyi darát teszünk hozzá, hogy félkemény tésztánk legyen. Hűtőben tartjuk 20 percig, majd evőkanállal formás galuskákat szaggatunk 1 liter forrásban lévő sós vízbe. Ha lebegnek a felszínen, még puhulásig főzzük közepes lángon, majd szűrjük le.

    A paradicsomleves 20 perc alatt elkészül. A galuskát tálakba szedjük, és merjük rá a levest közvetlen tálalás előtt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá