Paradicsomleves túrógaluskával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Paradicsomleves túrógaluskával

Hozzávalók:

  • 500 g 100%-os sűrített paradicsom
  • 2 ek olívaolaj
  • bors
  • ízlés szerint cukor
  • 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 kisebb reszelt vöröshagyma
  • 1 kisebb csokor snidling (metélőhagyma)
  • 1 kk fűszerpaprika
  • 1 kisebb darált kápia paprika (piros színű)

A galuskához:

  • 1 tojássárgája
  • 25 dkg túró
  • 5 evőkanál búzadara
  • 1 evőkanál vaj

Elkészítése:

Olajon megfuttatjuk a reszelt vöröshagymát és a fokhagymát, fűszerpaprikával megszórjuk. Felöntjük 1 liter vízzel, és a konzerv paradicsommal elkeverjük. Sózzuk, borsozzuk, cukorral ízesítjük, 1 evőkanál citromlét is keverünk hozzá.

Ha felforr, beletesszük az aprított metélőhagymát is. Takarékon főzzük tovább.

A galuskákhoz a túrót sóval, a tojássárgájával és vajjal elkeverjük, és annyi darát teszünk hozzá, hogy félkemény tésztánk legyen. Hűtőben tartjuk 20 percig, majd evőkanállal formás galuskákat szaggatunk 1 liter forrásban lévő sós vízbe. Ha lebegnek a felszínen, még puhulásig főzzük közepes lángon, majd szűrjük le.

A paradicsomleves 20 perc alatt elkészül. A galuskát tálakba szedjük, és merjük rá a levest közvetlen tálalás előtt.