Hozzávalók:
A galuskához:
Elkészítése:
Olajon megfuttatjuk a reszelt vöröshagymát és a fokhagymát, fűszerpaprikával megszórjuk. Felöntjük 1 liter vízzel, és a konzerv paradicsommal elkeverjük. Sózzuk, borsozzuk, cukorral ízesítjük, 1 evőkanál citromlét is keverünk hozzá.
Ha felforr, beletesszük az aprított metélőhagymát is. Takarékon főzzük tovább.
A galuskákhoz a túrót sóval, a tojássárgájával és vajjal elkeverjük, és annyi darát teszünk hozzá, hogy félkemény tésztánk legyen. Hűtőben tartjuk 20 percig, majd evőkanállal formás galuskákat szaggatunk 1 liter forrásban lévő sós vízbe. Ha lebegnek a felszínen, még puhulásig főzzük közepes lángon, majd szűrjük le.
A paradicsomleves 20 perc alatt elkészül. A galuskát tálakba szedjük, és merjük rá a levest közvetlen tálalás előtt.