Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Palócleves recept

Palócleves
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg sertés hús, csont nélkül
    • 1 üveg zöldbab
    • 2 szál répa
    • 2 közepes krumpli
    • 1 hagyma
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • 1 ek liszt
    • 1 ek pirospaprikapor,édes-nemes
    • olaj
    • só, bors ízlés szerint
    • 3 ek ecet
    • 1 kis doboz tejföl

    Elkészítés:
    A húst felkockázzuk, a hagymát kevés olajon megdinszteljük, pirospaprikázzuk, rárakjuk a húst és fehéredésig pirítjuk. Ekkor vizet lehet rá önteni egy keveset, sózni,borsozni is csak ez után lehet. Mikor már pörkölt lett belőle, felöntjük vízzel, újra ízlés szerint fűszerezzük, és hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, és a karikára vágott répát. Ezeket nagyjából puhára főzzük és mielőtt teljesen megfőnének, hozzáadjuk az üveges zöldbabot (ez előre főzött, így nem kell főzni). Miközben összefő az étel, elkészítjük a tejfölös rántást. Hozzáadjuk a leveshez, és pár percig bugyogni hagyjuk. 3 evőkanál ecettel savanyítjuk, ha már nem forr. (A forrásban lévő tejfölös lét összehúzhatja az ecet.)
    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá