Palócleves

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Palócleves

Hozzávalók:

  • 30 dkg sertés hús, csont nélkül
  • 1 üveg zöldbab
  • 2 szál répa
  • 2 közepes krumpli
  • 1 hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek liszt
  • 1 ek pirospaprikapor,édes-nemes
  • olaj
  • só, bors ízlés szerint
  • 3 ek ecet
  • 1 kis doboz tejföl

Elkészítés:
A húst felkockázzuk, a hagymát kevés olajon megdinszteljük, pirospaprikázzuk, rárakjuk a húst és fehéredésig pirítjuk. Ekkor vizet lehet rá önteni egy keveset, sózni,borsozni is csak ez után lehet. Mikor már pörkölt lett belőle, felöntjük vízzel, újra ízlés szerint fűszerezzük, és hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, és a karikára vágott répát. Ezeket nagyjából puhára főzzük és mielőtt teljesen megfőnének, hozzáadjuk az üveges zöldbabot (ez előre főzött, így nem kell főzni). Miközben összefő az étel, elkészítjük a tejfölös rántást. Hozzáadjuk a leveshez, és pár percig bugyogni hagyjuk. 3 evőkanál ecettel savanyítjuk, ha már nem forr. (A forrásban lévő tejfölös lét összehúzhatja az ecet.)
Jó étvágyat!