Palócleves pulykacombból recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg pulyka felsőcomb filé
- 50 dkg zöldbab
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kk pirospaprika
- 2 ek kacsazsír
- 1 kk őrölt bors
- 1 ek finomliszt
- 50 dkg burgonya
- 5 babérlevél
- 1 tk borsikafű
- 2 pohár tejföl
- ízlés szerint petrezselyem zöld
- ízlés szerint só
Elkészítése:
A hagymát apróra vágom, és a zsíron megdinsztelem.
A húst 1 cm-es kockára vágom, elkeverem a hagymával, és addig pirítom, amíg a hús a színét nem veszti, majd megszórom liszttel. Pár percig állandó keverés mellett pirítom, majd félrehúzom a tűzről, meghintem pirospaprikával és elkeverem.
Hozzáadom a zúzott fokhagymát, a babérlevelet, a borsikafüvet, a kockára vágott burgonyát és a 2-3 centisre darabolt zöldbabot. Sózom, borsozom, felöntöm 2,5 liter vízzel, és a hús puhulásáig főzöm.
A tejfölt egy tálba borítom, adok hozzá a forró levesből, simára keverem, és visszaöntöm a levesbe.
Apróra vágott petrezselyem zölddel meghintem.
Összeforralom, és tálalom.
A palócleves pulykacombból kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 67 kcal
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 4 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 4 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.