Palócleves pulykacombból

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg pulyka felsőcomb filé
  • 50 dkg zöldbab
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kk pirospaprika
  • 2 ek kacsazsír
  • 1 kk őrölt bors
  • 1 ek finomliszt
  • 50 dkg burgonya
  • 5 babérlevél
  • 1 tk borsikafű
  • 2 pohár tejföl
  • ízlés szerint petrezselyem zöld
  • ízlés szerint só

Elkészítése:

A hagymát apróra vágom, és a zsíron megdinsztelem.
A húst 1 cm-es kockára vágom, elkeverem a hagymával, és addig pirítom, amíg a hús a színét nem veszti, majd megszórom liszttel. Pár percig állandó keverés mellett pirítom, majd félrehúzom a tűzről, meghintem pirospaprikával és elkeverem.

Hozzáadom a zúzott fokhagymát, a babérlevelet, a borsikafüvet, a kockára vágott burgonyát és a 2-3 centisre darabolt zöldbabot. Sózom, borsozom, felöntöm 2,5 liter vízzel, és a hús puhulásáig főzöm.

A tejfölt egy tálba borítom, adok hozzá a forró levesből, simára keverem, és visszaöntöm a levesbe.

Apróra vágott petrezselyem zölddel meghintem.

Összeforralom, és tálalom.