Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Palócleves kacsahúsból recept

Palócleves kacsahúsból
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
130 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg kacsahús (farhát, szárny)
    • 50 dkg zöldbab
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 ek pirospaprika
    • 2 ek ételízesítő, házi
    • 2 ek kacsazsír
    • 1 kk őrölt bors
    • 1 ek finomliszt
    • 50 dkg burgonya
    • 5 babérlevél
    • 2 marék leves tészta
    • 1 ek tárkony
    • 1 ek tárkonyecet
    • 2 pohár tejföl
    • ízlés szerint só

    Elkészítése:

    A húsról levágom a zsíros részeket, felkockázom, és kisütöm. A töpörtyűt kiszedem belőle, félreteszem. (Másra használom, nem ehhez az ételhez). A hagymát apróra vágom, és a visszamaradt zsíron megdinsztelem.

    A farhátat két-három darabba vágom, a szárnyakat szintén feldarabolom, a hagymával elkeverem, és addig pirítom, amíg a hús a színét nem veszti, majd megszórom liszttel. Pár percig állandó keverés mellett pirítom, majd félrehúzom a tűzről, meghintem pirospaprikával, és elkeverem.

    Hozzáadom a zúzott fokhagymát, a babérlevelet, ételízesítőt, a kockára vágott burgonyát, a 2-3 centisre darabolt zöldbabot, sózom, borsozom, felöntöm 2,5 liter vízzel, és a hús puhulásáig főzöm.

    Ha a hús megpuhult, a farhát részeit kiemelem a levesből a húst leválasztom a csontokról, a nagyobb darabokat aprítom, és visszateszem a levesbe. Beleszórom a tésztát, és 5 perc alatt puhára főzöm.

    A tejfölt, a tárkonyt és az ecetet összekeverem, adok hozzá a forró levesből, simára keverem, és visszaöntöm a levesbe. Összeforralom, és tálalom.

    A palócleves kacsahúsból kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 63 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 4 g
    Zsír: 3 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá