Hozzávalók:
Elkészítése:
A húsról levágom a zsíros részeket, felkockázom, és kisütöm. A töpörtyűt kiszedem belőle, félreteszem. (Másra használom, nem ehhez az ételhez). A hagymát apróra vágom, és a visszamaradt zsíron megdinsztelem.
A farhátat két-három darabba vágom, a szárnyakat szintén feldarabolom, a hagymával elkeverem, és addig pirítom, amíg a hús a színét nem veszti, majd megszórom liszttel. Pár percig állandó keverés mellett pirítom, majd félrehúzom a tűzről, meghintem pirospaprikával, és elkeverem.
Hozzáadom a zúzott fokhagymát, a babérlevelet, ételízesítőt, a kockára vágott burgonyát, a 2-3 centisre darabolt zöldbabot, sózom, borsozom, felöntöm 2,5 liter vízzel, és a hús puhulásáig főzöm.
Ha a hús megpuhult, a farhát részeit kiemelem a levesből a húst leválasztom a csontokról, a nagyobb darabokat aprítom, és visszateszem a levesbe. Beleszórom a tésztát, és 5 perc alatt puhára főzöm.
A tejfölt, a tárkonyt és az ecetet összekeverem, adok hozzá a forró levesből, simára keverem, és visszaöntöm a levesbe. Összeforralom, és tálalom.