Palóc leves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 30 dkg színhús báránylapocka
- 4 evőkanál olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 szál sárgarépa
- 2 kávéskanál pirospaprika
- 1 babérlevél
- 1 csipet őrölt köménymag
- 4-5 db burgonya
- 25 dkg zöldbab
- 2 dl tejföl
- bors és só ízlés szerint
- petrezselyemzöld
Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát felhevített olajon félig megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, majd felöntjük kb. 0.5 dl vízzel.
Ha ismét zsírjára sül, beletesszük a jól megmosott, apró kockákra vágott húst, megsózzuk, babérlevéllel, borssal fűszerezzük, hozzáadjuk a köménymagot, és a zúzott fokhagymát.
Fedő alatt többször megkevergetve puhára főzzük. Mindig csak annyi lé legyen alatta, hogy le ne süljön a hús.
Hozzáadjuk a húshoz a krumplit, babot, répát, majd felöntjük annyi lével, amennyi levesre szükségünk van (Vigyázzunk, ne hígítsuk túl) Jól összeforraljuk, és tálalás előtt elkeverjük benne a főzőlével elkevert tejfölt.
Apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.