Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Nyári almaleves recept

Nyári almaleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 4 nagyobb alma
    • 1 tk őrölt fahéj
    • 2 nagy csipet só
    • 3 ek cukor
    • 1 ek vaníliás pudingpor
    • 2 dl főzőtejszín (20%-os)
    • 4 szegfűszeg
    • 1 tasak vaníliás cukor

    Elkészítése:

    Az almákat meghámozzuk, magházukat kiszedjük, és a gyümölcsöt apróra vágjuk. Egy kisebb fazékba tesszük, megszórjuk a sóval, a fahéjjal, a cukorral, a szegfűszeggel, és felöntjük vízzel.

    Ha az alma puhára főtt, a pudingport a tejszínnel csomómentesre keverjük, majd a meleg levesből pár kanállal felhígítjuk, és állandóan kevergetve a levesbe csorgatjuk.

    Beleszórjuk a vaníliás cukrot, és hagyjuk felfőni. Mentalevéllel díszítve langyosan, vagy behűtve kínáljuk.

    Tipp:

    Termett pár nyári alma a kertben, könnyű kis leves készült belőle.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá