Nyári almaleves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 4 nagyobb alma
- 1 tk őrölt fahéj
- 2 nagy csipet só
- 3 ek cukor
- 1 ek vaníliás pudingpor
- 2 dl főzőtejszín (20%-os)
- 4 szegfűszeg
- 1 tasak vaníliás cukor
Elkészítése:
Az almákat meghámozzuk, magházukat kiszedjük, és a gyümölcsöt apróra vágjuk. Egy kisebb fazékba tesszük, megszórjuk a sóval, a fahéjjal, a cukorral, a szegfűszeggel, és felöntjük vízzel.
Ha az alma puhára főtt, a pudingport a tejszínnel csomómentesre keverjük, majd a meleg levesből pár kanállal felhígítjuk, és állandóan kevergetve a levesbe csorgatjuk.
Beleszórjuk a vaníliás cukrot, és hagyjuk felfőni. Mentalevéllel díszítve langyosan, vagy behűtve kínáljuk.
Tipp:
Termett pár nyári alma a kertben, könnyű kis leves készült belőle.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.