Nyári almaleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Nyári almaleves

Hozzávalók:

  • 4 nagyobb alma
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 2 nagy csipet só
  • 3 ek cukor
  • 1 ek vaníliás pudingpor
  • 2 dl főzőtejszín (20%-os)
  • 4 szegfűszeg
  • 1 tasak vaníliás cukor

Elkészítése:

Az almákat meghámozzuk, magházukat kiszedjük, és a gyümölcsöt apróra vágjuk. Egy kisebb fazékba tesszük, megszórjuk a sóval, a fahéjjal, a cukorral, a szegfűszeggel, és felöntjük vízzel.

Ha az alma puhára főtt, a pudingport a tejszínnel csomómentesre keverjük, majd a meleg levesből pár kanállal felhígítjuk, és állandóan kevergetve a levesbe csorgatjuk.

Beleszórjuk a vaníliás cukrot, és hagyjuk felfőni. Mentalevéllel díszítve langyosan, vagy behűtve kínáljuk.

Tipp:

Termett pár nyári alma a kertben, könnyű kis leves készült belőle.