Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Narancskrémleves recept

Narancskrémleves
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 2 narancs
    • 1 dl illatos likőr (pl triple sec, de elhagyható)
    • 50+50g cukor
    • 1 citrom
    • 8 dl rostos narancslé
    • 4 szegfűszeg
    • 1/2 kisujjnyi fahéj
    • 1 csipet só
    • 1 dl habtejszín
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája

    Az egyik narancsból 4 szeletet vágunk (tálaláshoz), a maradékot és a másik narancsot meghámozzuk, felaprózzuk, meglocsoljuk a likőrrel.
    A narancsok héját vékony csíkokra vágjuk, 5 percig főzzük pici vízben, majd leszűrjük.
    50 gramm cukrot megpirítunk, hozzáadjuk a citrom levét és a narancshéjat, habosodásig pirítjuk, tányérra terítve kihűtjük.
    Ugyanebbe az edénybe beleöntjük a narancslevet, hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a maradék 50 g. cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget, a sót és lassú tűzön 5 percig forraljuk, majd lefedjük. 10 perc múlva leszűrjük és langyosra hűtjük.
    Habverővel beledolgozzuk a tejszínnel simára kevert tojássárgákat, a felaprózott narancsot a likőrrel együtt és 4 csészébe töltjük. Meghintjük a narancshéjjal és a narancskarikákkal díszítjük.

    Küldte: Tomkáné Gürtler Ildikó.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá