Hozzávalók:
Az egyik narancsból 4 szeletet vágunk (tálaláshoz), a maradékot és a másik narancsot meghámozzuk, felaprózzuk, meglocsoljuk a likőrrel.
A narancsok héját vékony csíkokra vágjuk, 5 percig főzzük pici vízben, majd leszűrjük.
50 gramm cukrot megpirítunk, hozzáadjuk a citrom levét és a narancshéjat, habosodásig pirítjuk, tányérra terítve kihűtjük.
Ugyanebbe az edénybe beleöntjük a narancslevet, hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a maradék 50 g. cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget, a sót és lassú tűzön 5 percig forraljuk, majd lefedjük. 10 perc múlva leszűrjük és langyosra hűtjük.
Habverővel beledolgozzuk a tejszínnel simára kevert tojássárgákat, a felaprózott narancsot a likőrrel együtt és 4 csészébe töltjük. Meghintjük a narancshéjjal és a narancskarikákkal díszítjük.
Küldte: Tomkáné Gürtler Ildikó.