Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Minestrone recept

Minestrone
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 dl olaj
    • 1 szál póré hagyma
    • 2-3 szál sárgarépa
    • 1-2 szál petrezselyem
    • egy fél karalábé
    • 2-3 marék zöldborsó
    • egy kis fej kelkáposzta fele
    • 3 meghámozott paradicsom
    • 2 marék kagyló, masni vagy csiga tészta
    • bazsalikom
    • kb. fél liter alaplé

    Elkészítése:

    A felkarikázott póréhagymát olajon vagy vajon megpárolom, hozzáadom a felkarikázott sárgarépát, petrezselymet, zöldborsót és a kockára vágott karalábét és enyhén megsózom. Ezeket néhány percig együtt párolom, amíg a zöldségek kicsit levet engednek és ebben párolódnak. Ezután felöntöm az alaplével. Én csirke leveskockából csinálom.

    Amíg felforr, meghámozom a paradicsomokat és csíkokra vágom a kelkáposztát. Ha felforrt beleteszem a kockára vágott paradicsomot, kelkáposztát és a tésztát. Nem kell sokáig főzni, nem baj ha a káposzta kicsit friss marad de célszerű fiatal, zsenge káposztát venni. A tésztának is az a jó ha nem fő szét, inkább áll egy pár percet a forró levesben.

    A bazsalikomot az utolsó percben rakom a levesbe, hogy minél inkább megmaradjon az aromája.
    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá