Minestrone

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 dl olaj
  • 1 szál póré hagyma
  • 2-3 szál sárgarépa
  • 1-2 szál petrezselyem
  • egy fél karalábé
  • 2-3 marék zöldborsó
  • egy kis fej kelkáposzta fele
  • 3 meghámozott paradicsom
  • 2 marék kagyló, masni vagy csiga tészta
  • bazsalikom
  • kb. fél liter alaplé

Elkészítése:

A felkarikázott póréhagymát olajon vagy vajon megpárolom, hozzáadom a felkarikázott sárgarépát, petrezselymet, zöldborsót és a kockára vágott karalábét és enyhén megsózom. Ezeket néhány percig együtt párolom, amíg a zöldségek kicsit levet engednek és ebben párolódnak. Ezután felöntöm az alaplével. Én csirke leveskockából csinálom.

Amíg felforr, meghámozom a paradicsomokat és csíkokra vágom a kelkáposztát. Ha felforrt beleteszem a kockára vágott paradicsomot, kelkáposztát és a tésztát. Nem kell sokáig főzni, nem baj ha a káposzta kicsit friss marad de célszerű fiatal, zsenge káposztát venni. A tésztának is az a jó ha nem fő szét, inkább áll egy pár percet a forró levesben.

A bazsalikomot az utolsó percben rakom a levesbe, hogy minél inkább megmaradjon az aromája.
Jó étvágyat kívánok!