Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Minestrone recept

Minestrone
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 fej hagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 2 szál újhagyma
    • 1 nagyobb sárgarépa
    • 1/2 zöldpaprika
    • 1 marék zöldbab
    • 1 marék zöldborsó
    • 10 dkg gomba
    • 3 db friss paradicsom
    • paradicsompüré
    • só, frissen őrölt bors
    • kevés bazsalikom levél, vagy szárított bazsalikom
    • kevés oregánó
    • kevés olíva olaj
    • 1 liter csirke alaplé
    • 25 dkg spagetti

    Készülhet még káposzta, karfiol, brokkoli, karalábé, és más zöldségek, de hús hozzáadásával is

    Elkészítése:

    A zöldségféléket megtisztítjuk és feldaraboljuk. Lehet karikára, hasábra is vágni őket, de én a vékony csíkokra (zsülienre) vágott zöldségeket kedvelem, esztétikai okból, és azért, mert így időt spórolunk, ugyanis így felvágva gyorsabban megfőnek.

    Először a hagymát pároljuk meg kevés olíva olajon, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és megsózzuk. Felöntjük csirke, vagy más alaplével, de adható hozzá víz is, amibe leveskockát teszünk. Először a sárgarépát, majd később a gombát, és a többi zöldségfélét tesszük a lébe.

    Én fagyasztott zöldborsót, és zöldbabot használtam, de jó hozzá a friss is. Ha frisset főzünk bele, azt a sárgarépával együtt tegyük a lébe! A darabolt paradicsom, és a paradicsompüré is a levesbe kerül.

    Hozzáadom a durvára vágott újhagymát, a finomra vágott bazsalikom, és oregánó leveleket, és felfőzöm.

    Külön, sós, lobogó vízben kifőtt spagetti, vagy másféle tésztára szedem, és frissen borsot őrlök rá.

    Tipp:

    A minestronénak ez egy változata. Szinte minden zöldségfélét hozzáadhatsz, mert a végeredmény mindenképpen tökéletes lesz.
    De sosem versenyezhetsz a Mammával, mert köztudott, hogy annak a főztje mindig jobb!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá