Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes-gyömbéres gesztenyekrémleves aszalt szilvával recept

Mézes-gyömbéres gesztenyekrémleves aszalt szilvával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg natúr gesztenyemassza
    • 1 csipet só
    • 3 dl főzőtejszín
    • 6 dkg gyömbér
    • 5 ek méz
    • 10 dkg magozott aszalt szilva

    Elkészítése:

    A felengedett gesztenyemasszát fél liter vízben felfőzzük, közben megsózzuk,hozzáadunk 3 evőkanál mézet, és belereszeljük a tisztított gyömbér felét. Az aszalt szilvákat feldaraboljuk, és a levesbe tesszük.

    Addig főzzük,míg a szilva puha nem lesz. Felöntjük a tejszínnel, és még kb. 2 percig forraljuk.

    A maradék gyömbért vékony szeletekre vágjuk,és elkeverjük a két evőkanál mézzel. A forró levest tányérokba merjük, és mindegyikre teszünk 2-3 karika mézes gyömbért, és tejszínt.

    Tipp:

    Pirított mandulát is adhatunk hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá