Mézes-gyömbéres gesztenyekrémleves aszalt szilvával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg natúr gesztenyemassza
  • 1 csipet só
  • 3 dl főzőtejszín
  • 6 dkg gyömbér
  • 5 ek méz
  • 10 dkg magozott aszalt szilva

Elkészítése:

A felengedett gesztenyemasszát fél liter vízben felfőzzük, közben megsózzuk,hozzáadunk 3 evőkanál mézet, és belereszeljük a tisztított gyömbér felét. Az aszalt szilvákat feldaraboljuk, és a levesbe tesszük.

Addig főzzük,míg a szilva puha nem lesz. Felöntjük a tejszínnel, és még kb. 2 percig forraljuk.

A maradék gyömbért vékony szeletekre vágjuk,és elkeverjük a két evőkanál mézzel. A forró levest tányérokba merjük, és mindegyikre teszünk 2-3 karika mézes gyömbért, és tejszínt.

Tipp:

Pirított mandulát is adhatunk hozzá.