Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mexikói pozole recept

Mexikói pozole
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Kukorica előkészítéséhez:

    • 2 bögre lófogú kukorica
    • 1 púpozott ek kálcium-hidrixid
    • annyi víz, hogy ellepje az edényben a kukoricát

    Leveshez:

    • 1 csirke
    • ételízesítő
    • 2 vöröshagyma
    • 1 lime
    • 1 jalapeno
    • 1 csokor friss bazsalikom
    • 4 gerezd foghagyma
    • 1 csomag tortilla
    • 1 avokádó

    Elkészítése:

    Feltesszük a kukoricának forrni a vizet. Ha felforrt, belerakjuk a kálcium-hidroxidot, és összekeverjük. Amikor feloldódott a vízben, beletesszük a kukoricát. Kb. 45 percig főzzük. Levesszük a tűzről, hagyjuk kihűlni, és jól összedörzsölve a kezünkkel, átmossuk. Addig cserélgetjük és öblítjük le, amíg tiszta nem lesz a víz rajta.Utána lecsipkedjük a tetejéről a hegyét a kukoricának. Kukoricánkat előkészítettük,jöhet a leves.

    Feldaraboljuk a csirkét, majd 1 hagymát, és az összes fokhagymát lehámozzuk (ne daraboljuk a hagymát!), és feltesszük bő vízben főni őket a kukoricával együtt. Ez kb. 1-1,5 óra. Teszünk bele még ízlés szerint ételízesítőt. Leszedjük a főzés közben keletkezett habot. Ha a csirke megfőtt, kivesszük a léből, kitesszük egy tányérra. Szétcsipegetjük a megfőtt csirkénket kicsi darabokra.

    A jalapeno paprikát, a másik fej hagymát kicsi kockára vágjuk, a friss bazsalikomot leszedjük a száráról, és az avokádót is felszeleteljük csíkokra. Amikor minden kész, 1 tányérba szedünk levest annyi kukoricával, amennyit szeretnének enni. Valaki hígabban, valaki sűrűbben szereti a levest.

    A tetejére egy kisebb marék csirkehúst, hagymát, bazsalikomot, avokádót és jalapenot teszünk. Lime levét belefacsarjuk a levesbe, azt is ízlés szerint.

    Megsütött vagy csak sima tortillával tálaljuk. Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá