Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mentás zöldborsóleves recept

Mentás zöldborsóleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg zöldborsó
    • 1 kisebb póréhagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 csokor menta
    • 2 dkg vaj
    • 2 ek étolaj (nálam rizsolaj)
    • 1 dl főzőtejszín
    • 1 l zöldségalaplé
    • őrölt fehér bors
    • szerecsendió

    Elkészítése:

    A póréhagymát vékonyan szeleteljük fel, a fokhagymát vágjuk fel apróra.

    A vajat és az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá a vékonyra felszeletelt póréhagymát és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, futtassuk meg, majd adjuk hozzá a zöldborsót is. Keverjük alaposan össze és pár percig pároljuk. Végül ízlés szerint szórjuk meg őrölt borssal és egy csipet szerecsendióval, majd öntsük fel a zöldségalaplével. Ezután sózzuk és forraljuk fel, majd a hőfokot mérsékelve addig főzzük, még a borsó megpuhul.

    Amikor a borsó már puha, vegyük le a tűzről és csipkedjük bele a mentaleveleket. Ezután botmixerrel pépesítsük, majd keverjük hozzá a tejszínt. Tegyük vissza a tűzre és kevergetve melegítsük forráspontig, majd zárjuk el a gázt és tálalásig tartsuk melegen (pépesítés után kóstoljuk meg és ha szükséges még ízesítsünk utána).

    Tálalás előtt merjük a krémlevest tányérba, majd úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá