Mentás zöldborsóleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 40 dkg zöldborsó
  • 1 kisebb póréhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor menta
  • 2 dkg vaj
  • 2 ek étolaj (nálam rizsolaj)
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 l zöldségalaplé
  • őrölt fehér bors
  • szerecsendió

Elkészítése:

A póréhagymát vékonyan szeleteljük fel, a fokhagymát vágjuk fel apróra.

A vajat és az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá a vékonyra felszeletelt póréhagymát és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, futtassuk meg, majd adjuk hozzá a zöldborsót is. Keverjük alaposan össze és pár percig pároljuk. Végül ízlés szerint szórjuk meg őrölt borssal és egy csipet szerecsendióval, majd öntsük fel a zöldségalaplével. Ezután sózzuk és forraljuk fel, majd a hőfokot mérsékelve addig főzzük, még a borsó megpuhul.

Amikor a borsó már puha, vegyük le a tűzről és csipkedjük bele a mentaleveleket. Ezután botmixerrel pépesítsük, majd keverjük hozzá a tejszínt. Tegyük vissza a tűzre és kevergetve melegítsük forráspontig, majd zárjuk el a gázt és tálalásig tartsuk melegen (pépesítés után kóstoljuk meg és ha szükséges még ízesítsünk utána).

Tálalás előtt merjük a krémlevest tányérba, majd úgy kínáljuk.