Hozzávalók:
Elkészítése:
A póréhagymát vékonyan szeleteljük fel, a fokhagymát vágjuk fel apróra.
A vajat és az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá a vékonyra felszeletelt póréhagymát és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, futtassuk meg, majd adjuk hozzá a zöldborsót is. Keverjük alaposan össze és pár percig pároljuk. Végül ízlés szerint szórjuk meg őrölt borssal és egy csipet szerecsendióval, majd öntsük fel a zöldségalaplével. Ezután sózzuk és forraljuk fel, majd a hőfokot mérsékelve addig főzzük, még a borsó megpuhul.
Amikor a borsó már puha, vegyük le a tűzről és csipkedjük bele a mentaleveleket. Ezután botmixerrel pépesítsük, majd keverjük hozzá a tejszínt. Tegyük vissza a tűzre és kevergetve melegítsük forráspontig, majd zárjuk el a gázt és tálalásig tartsuk melegen (pépesítés után kóstoljuk meg és ha szükséges még ízesítsünk utána).
Tálalás előtt merjük a krémlevest tányérba, majd úgy kínáljuk.