Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggymártás túrógaluskával recept

Meggymártás túrógaluskával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Mártáshoz:

    • 50 dkg meggy
    • 3 dl joghurt
    • 4 dl tej
    • 2 dl habtejszín
    • 3 ek porcukor
    • 2 dl meggylé

    Galuskához:

    • 2 kifli
    • 2 dl tej
    • 25 dkg tehéntúró
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 csapott ek finomliszt
    • 2 csomag vaníliás cukor

    Elkészítése:

    Mártás készítése:

    A meggyet összeturmixoljuk. Összekeverjük a joghurttal, a tejjel, a tejszínnel, a porcukorral és a meggylével, és hűtőbe tesszük.

    Galuska készítése:

    A kifliket egy tálba tépkedjük, ráöntjük a tejet, hozzáadjuk a túrót, a tojást, a vaníliás cukrot és a lisztet, majd jól összedolgozzuk. Vizet forralunk, és teáskanállal beleszaggatjuk a galuskát. Amint feljönnek a víz felszínére, szűrőkanál segítségével kivesszük őket, hideg vízzel leöblítjük, és a mártással tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá