Meggymártás túrógaluskával recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Mártáshoz:
- 50 dkg meggy
- 3 dl joghurt
- 4 dl tej
- 2 dl habtejszín
- 3 ek porcukor
- 2 dl meggylé
Galuskához:
- 2 kifli
- 2 dl tej
- 25 dkg tehéntúró
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 csapott ek finomliszt
- 2 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
Mártás készítése:
A meggyet összeturmixoljuk. Összekeverjük a joghurttal, a tejjel, a tejszínnel, a porcukorral és a meggylével, és hűtőbe tesszük.
Galuska készítése:
A kifliket egy tálba tépkedjük, ráöntjük a tejet, hozzáadjuk a túrót, a tojást, a vaníliás cukrot és a lisztet, majd jól összedolgozzuk. Vizet forralunk, és teáskanállal beleszaggatjuk a galuskát. Amint feljönnek a víz felszínére, szűrőkanál segítségével kivesszük őket, hideg vízzel leöblítjük, és a mártással tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.