Meggymártás túrógaluskával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Mártáshoz:

  • 50 dkg meggy
  • 3 dl joghurt
  • 4 dl tej
  • 2 dl habtejszín
  • 3 ek porcukor
  • 2 dl meggylé

Galuskához:

  • 2 kifli
  • 2 dl tej
  • 25 dkg tehéntúró
  • 2 tojás
  • 4 csapott ek finomliszt
  • 2 csomag vaníliás cukor

Elkészítése:

Mártás készítése:

A meggyet összeturmixoljuk. Összekeverjük a joghurttal, a tejjel, a tejszínnel, a porcukorral és a meggylével, és hűtőbe tesszük.

Galuska készítése:

A kifliket egy tálba tépkedjük, ráöntjük a tejet, hozzáadjuk a túrót, a tojást, a vaníliás cukrot és a lisztet, majd jól összedolgozzuk. Vizet forralunk, és teáskanállal beleszaggatjuk a galuskát. Amint feljönnek a víz felszínére, szűrőkanál segítségével kivesszük őket, hideg vízzel leöblítjük, és a mártással tálaljuk.