Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyleves recept

Meggyleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg meggy
    • 8 dl víz
    • cukor (v. édesítőszer)
    • 4-5 db szegfűszeg
    • 2 cm-es fahéj
    • 0,5 citrom leve és héja
    • 5-6 levél citromfű
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • csipet só
    • 0,5 csomag vaníliás pudingpor
    • 2 dl tejszín
    • mandulaforgács

    Elkészítése:

    A kimagozott meggyet tegyük egy edénybe, majd öntsük fel a vízzel. Adjuk hozzá az ízlés szerinti mennyiségű cukrot, a vaníliás cukrot, reszeljük bele a citromhéjat, és nyomjuk bele a citromlevet, majd tegyük bele a fűszereket. (Én a fűszereket teatojásba tettem, így a főzés végén egyben ki tudtam emelni.)
    Ezután forraljuk ki, majd mérsékelt lángon főzzük kb. 10 percig.

    Amikor megfőtt, vegyünk ki néhány szem meggyet, és tegyük félre a tálaláshoz. Ezután botmixerrel pépesítsük a levest, majd tegyük vissza tűzre és újra forraljuk fel.

    A tejszínt keverjük simára a vaníliás pudingporral, majd állandó keverés mellett csorgassuk a levesbe. (Én kézi habverővel kevertem, hogy ne csomósodjon be, viszont ha mégis csomós lenne, egy szűrőn szűrjük át, hogy szép selymes legyen a levesünk.)
    Ezután újra forraljuk ki, és főzzük pár percig, hogy kellően besűrűsödjön. Tálalás előtt ízlés szerint hűtsük langyosra, vagy hűtőszekrénybe téve jó hidegre.

    Egy serpenyőbe tegyük bele a mandulaforgácsot, majd állandó keverés mellett pár perc alatt pirítsuk aranybarnára.

    Tálalás előtt a jól lehűtött levest szedjük kis csészékbe, majd tegyünk bele néhány meggyszemet, és szórjuk meg a pirított mandulával.

    A meggyleves kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 77 kcal
    Fehérje: 1 g
    Szénhidrát: 9 g
    Zsír: 4 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá