Meggyleves recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Hozzávalók:
- 60 dkg meggy
- 1 kk fahéj
- 1 citrom
- 5 ek cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 dl száraz vörösbor
- 1 csipet só
- 2 dl tejföl
- 2 dl tejszín
- 1 ek keményítő
Elkészítése:
A meggyet megmossuk, kimagozzuk, hozzáadjuk a cukrokat, a fahéjat, a citromlevet, a vékonyan levágott citromhéjat, a vörösbort és egy csipet sót. Felöntjük 2 l vízzel, felforraljuk, és 5 perc alatt puhára főzzük.
A tejfölt és a tejszínt simára keverjük a keményítővel.
Ha a meggy megfőtt, hozzáadjuk a habarást, és állandóan kevergetve felforraljuk. Hidegen tálaljuk.
A meggyleves kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 56 kcal
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 6 g
Zsír: 3 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 6 g
Zsír: 3 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.