Meggyleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 60 dkg meggy
  • 1 kk fahéj
  • 1 citrom
  • 5 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 1 csipet só
  • 2 dl tejföl
  • 2 dl tejszín
  • 1 ek keményítő

Elkészítése:

A meggyet megmossuk, kimagozzuk, hozzáadjuk a cukrokat, a fahéjat, a citromlevet, a vékonyan levágott citromhéjat, a vörösbort és egy csipet sót. Felöntjük 2 l vízzel, felforraljuk, és 5 perc alatt puhára főzzük.

A tejfölt és a tejszínt simára keverjük a keményítővel.

Ha a meggy megfőtt, hozzáadjuk a habarást, és állandóan kevergetve felforraljuk. Hidegen tálaljuk.