Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyleves recept

Meggyleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 0,5 kg fagyasztott meggy
    • 15 dkg cukor
    • 3 evőkanál étkezési keményítő
    • vanília aroma
    • só ízlés szerint
    • 1 csillagánizs
    • 1 rúd fahéj
    • 3 szem szegfűszeg
    • 1 citrom reszelt héja
    • fél citrom leve
    • 2 dl tejföl

    Elkészítése:

    1,5 liter vízben feltesszük főni a meggyet a cukorral, a sóval és a fűszerekkel együtt.

    A tejfölt csomómentesre kikeverjük a keményítővel és a főzőléből hozzátéve simára keverjük, majd hozzákeverjük a meleg leveshez, ha a gyümölcsök megpuhultak.

    A citrom levét belecsavarjuk és már csak 2-3 percig melegítjük. Megszórjuk őrölt fahéjjal és csészékben kínáljuk. A fűszerdarabokat a végén eltávolítjuk. Az aromát is csak a végén keverjük bele a levesbe, mint a citromlevet.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá